Colaboracions


Colaboracions

Ca l’Àvia és l’únic restaurant a Sitges que treballa estretament amb les caves: Vives Ambros.

Caves que és caracteritzen per ser caves de producció limitada i d’alta qualitat.

Vives Ambros

Vives Ambros és una bodega situada a Montferri. La bodega va ser adquirida i remodelada, per convertir-se en unes caves fa més de 25 anys. S’ha de comentar que les caves i la producció tenen més història, us deixarem l’enllaç a la seva web més a baix.

Hem de ressaltar certes coses d’aquestes caves. El primer a dir és que tenen una elaboració de cava d’alta qualitat, destacant la seva elavoració de cava amb el mètode del «degüelle». A més, el cava s’elabora de forma artesanal de llarga criança. Finalment, s’ha de dir que la cava aposta per una producció selectiva i reduïda, convertint-lo així en un cava únic.

Premis

Les caves tenen un gran repertori de premis:

59

Medalles de or

37

Medalles de plata

+150

Premis

Degüelle realizat a les caves de Vives Ambros

«El degüelle»

¿QUE És?

El «degüelle» consisteix en extreure els llevats de la segona farmentació dels caves i vins escumosos elaborats sota el mètode tradicional o champenoise. Es pot fer de manera manual o mecànica.

¿Com ho fan?

Les caves Vives Ambros fan el «degüelle» de forma manual, com es pot apreciar en el video de la esquerra. El metode es basa en extreure un tap fent així que tots els levants sortint disparats. Es perd una part del cava però, el cava restant és un cava de qualitat com hem comentat amb anterioritat.

https://cava-vivesambros.com

Mencionem aquí la página oficial dels caves. Caves Vives Ambros.